Kentekenkennis.nl

Over deze website.

Hoe ontstaat een interesse?

Mijn naam is Felix en Kentekenkennis.nl is de plek waar ik mijn kennis over Nederlandse kentekenplaten publiceer. Zowel heden als verleden komen aan bod. Mijn interesse en onderzoek gaan voornamelijk uit naar de verschillende typen nummerplaten die Nederland rijk is (geweest) en de systematiek achter de letters en cijfers daarop.

Het begon allemaal eind 2016, toen ik op vrij toevallige wijze geïnteresseerd raakte in ons kentekensysteem. Muurvast in 10 kilometer file viel mijn oog op de kentekenplaat voor me: CDJ gevolgd door 3 cijfers. Een gewone gele NL-plaat maar in een opmaak die ik nooit eerder gezien had. Daar moest ik meer van weten..

Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat dit speciale platen zijn en dat het niet de enige bijzondere reeks is. Toen ik voor mezelf een overzicht maakte, ontstond (gecombineerd met mijn interesse in onderzoek en webdesign) het idee voor Kentekenkennis. Tools als LUKA, TRADE en FIDEC heb ik ontwikkeld om simpel en snel overzichten te genereren.

De informatie op Kentekenkennis.nl is zoveel mogelijk gecontroleerd met behulp van officiële (overheids)instanties. Ik probeer van elk type kentekenplaat ook een foto te bemachtigen zodat de overzichtstabellen tevens een fotoarchief worden.

Bijdragen

Foto's van kentekenplaten waar nu nog geen foto van beschikbaar is zijn welkom. De vereisten staan hier.

  • Foto's zijn uitsluitend eigen werk.
  • Foto's zijn van goede beeldkwaliteit (geen verstoorde kleurbalans etc.).
  • Foto's zijn recht van voren genomen ten opzichte van de kentekenplaat (horizontaal en verticaal).
  • Foto's moeten een kentekenplaat bevatten waarvan de lengte minimaal 320 pixels is.
  • Bij voorkeur zo net mogelijke platen (schoon, droog, recht, schadevrij).
  • Plaatsing kan met naamsvermelding of anoniem.
  • Voorwaarden zijn van toepassing.

Weergave

Om (de meeste) Nederlandse kentekens weer te geven wordt gebruik gemaakt van het font "Kenteken". Je browser is juist ingesteld als de onderstaande afbeeldingen gelijk zijn:

Referentie Je browser
test

09-KSP-3

Indien het lettertype afwijkt kan het helpen de browser te updaten naar de laatste versie. Indien dat niet tot een oplossing leidt kan het lettertype handmatig gedownload en geïnstalleerd worden.

Bedankt!

v1.0#11-10-2017

To top