Gezocht...

...nadere informatie over kentekenplaten.

Wie weet meer?

Om het verhaal van de Nederlandse kentekengeschiedenis verder compleet te kunnen maken ben ik op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over de onderstaande onderwerpen. Heb je informatie? Neem contact op.

Kentekenseries uit de periode 1951-2007

Verzekeringsplaatjes

Gezocht worden foto's van verzekeringsplaatjes voor brom- en snorfietsen:

Vervoer Levende Dieren (VLD-platen)

Graag kom ik in contact met (oud-)medewerkers van de Rijksdienst voor Vee en Vlees (RVV), Nederlandse Veterinaire Dienst en VWA/NVWA die tussen 1980 en 2007 betrokken waren bij de afgifte van VLD-platen. Ik ben onder andere benieuwd naar het systeem achter de afgifte en het productieproces van de platen.

HH-kentekens

Uitgegeven aan brom- en snorfietsen in het grensverkeer. Graag kom ik in contact met mensen die vóór 2006 een brommer met HH-nummer hebben gehad en daarvan nog weten:

BO-kentekens

Deze kentekens werden gebruikt voor aanhangwagens en opleggers in het ferryvervoer tussen Nederland en Engeland. Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar ferryvervoerders/transportbedrijven op de lijn NL<=>UK, alsmede vrachtwagenchauffeurs die BO-kentekens in hun beroep gebruikt hebben.

Z-kentekens tussen 1951 en 1993

Van Z-kentekens is bekend dat deze waarschijnlijk geïntroduceerd werden in 1958, maar het is nog niet duidelijk voor welke doeleinden.

Contact

Alle contactmogelijkheden zijn hier te vinden.

To top